тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

На добър час!


май 27, 2019 11:07 pm, в категория : от

Разделихме се с децата от четвърта група така, както винаги сме разговаряли с тях – с много внимание към тяхната  личност. Раздялата е условна, тъй като някои от тях ще продължат да посещават детската градина и през лятото. Все пак за четвърта подготвителна група „Приятели“ учебната година вече завърши.

Тя завърши със стихове и песни, с които децата разказаха за живота си в детската градина. Дори и без да искат, чрез съдържанието на стиховете и песните те отново преживяваха, припомняйки си първите си срещи с първите си учители, първите си впечатления и чувства, укрепващото чувство за сигурност,  първите си приятелства, първата представа за учене, съвместните игри и занимания, зараждащите се мечти и стремежи. За наша радост и за щастлива изненада на децата, тук присъстваха и най-първите техни учители, които ги посрещнаха в детската градина в тригодишната им възраст – Дида Тодорова, Валя Петкова и Биляна Горанова.

За предучилищната им подготовка през тази учебна година се грижиха Нина Дакова и Анелия Иванова. Мария Иванова, учител по музика, беше подбрала вълнуващи и съдържателни песни.

Докато пееха, в очите на децата пъстрееха различни чувства. Някои бяха малко натъжени заради предстоящата раздяла.  Други се радваха, че ще бъдат ученици, въпреки неосъзнатото безпокойство заради очакваната промяна.

Предстоеше да връчим на децата техните първи удостоверения за завършен образователен етап – предучилищна група в детската градина. Моментът беше тържествен, но и интимен. Много пъти сме разговаряли, малките са споделяли свои мисли и чувства. За да направим знаков този миг, отново припомнихме техни размишления за приятелството и добрините, за таланта и чувствителността, за щастието и мечтите. Споделените мечти и копнежи на децата бяха силно аплодирани и подкрепени от техните родители.

На добър час, деца!


от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *