тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Васил Левски в представите на Кристияна


февруари 21, 2017 10:47 am, в категория : от

Аз съм българка. Имам хубави чувства като си мисля, че съм българка, защото и Левски е българин. Знам много неща за Левски. Той е имал сини очи, почти сиви, и руса коса. Представям си го среден на ръст, с бяла риза. Баща ми също се облича с бяла риза. Васил Левски се обличал с бяла риза, защото имал добри мисли. Хората така са го познавали.

Когато турците са го търсили, той постоянно се измъквал, защото бил умен и измислял стратегия как да се измъкне. Стратегия означава да измисляш планове. Той постоянно измислял планове как да не го хванат. Искал да остане жив, за да помага на България. Бил е смел.

„Има ли днес такива смели хора, какъвто е бил Левски?“ – питам аз.

Мисля, че и сега има такива хора. Например, бащата на Дейка. Той е участвал във филм за Левски и изглежда като него. Дядо ми също е много смел. Той отглежда пчели и се грижи за тях, без да се страхува, че ще го жилят.

Най-тъжно ми е, че когато Левски бягал от турците, прескочил дървената ограда, но връзката му се закачила. Турците го хванали и го обесили на едно черно бесило. Има стихотворение за това.

Всички обичали Левски, дори животните. Когато отишъл при баба Недка, скочил в сламения кош, за да се скрие от турците. Кучето Левчо скочило върху капака на коша, за да прикрие Левски и турците не го открили. Когато си тръгнали, Левчо замахал радостно с опашка. Кучетата винаги познават кои хора са добри…

Кристияна Цанкова, 6 год.

от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *