тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

eTwinning работилница


октомври 27, 2013 6:19 pm, в категория : , от

Инициативите за учене през целия живот са една от основните идеи на Европейската комисия в политиките и за неформално образование, в което да участват хора от всички възрасти. Тук  се включват разнообразни събития – отворени врати в образователни и културни институции, работилници по изкуства, спортни състезания и др., идеята на които е да се усетят ползите и удоволствието от ученето.

etwinning-1__PA230250

etwinning-1__PA230247

В рамките на тези инициативи ОДЗ „Първи юни“ отвори гостоприемно врати за учители и директори на детски градини от Плевен и други общини, проявяващи интерес към програмата eTwinning. Събитието е включено в плана на дейностите на Инспектората по образованието в Плевен и гост в детската градина беше и старши експерт по предучилищно образование Маруся Додова.

etwinning-1__PA230251 etwinning-IMG_0088

Европейският портал eTwinning е многоезичен сайт, който предлага възможности за учителите да се регистрират, да откриват партньори и да работят съвместно с тях.

etwinning-IMG_0090etwinning-IMG_0091Александра Иванчева сподели с колегите си опита си от участие в четири проекта с колеги ог Португалия, Полша и Гърция. „Разбира се – каза тя – участието в проекти за сътрудничество е личен избор. Когато откриеш учители с подобни на твоите нагласи, интереси и творчески почерк, работата се превръща в преживяване. За мен тези проекти представляват интерес.

etwinning-1__PA230253 etwinning-1__PA230254

Те са добри за нас, тъй като обогатяват нашия професионален английски език, уменията ни да ползваме информационните и комуникационни технологии, както и дават безброй възможности да сме креативни и да споделяме собствени решения на професионални задачи. А и виждам в тях добра възможност да доближим представата за Европа до детското съзнание. Мисля, че сме изградили добър модел, в който целият екип работи в проектите и всеки има своите силни страни в определени направления.“

etwinning-1__PA230255etwinning-IMG_0095

etwinning-IMG_0096etwinning-IMG_0097

от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *