тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Пъстра пролетна картина


март 21, 2019 3:53 pm, в категория : от

Пъстрата картина на пролетното пробуждане изобразиха пред родителите си децата от втора група. Трудно е да се определи жанра на детското представление. Бихме го нарекли музикална импровизация, защото съдържаше елементи на мюзикъл и театър, хорови и индивидуални изпълнения на детски и народни песни, музикални игри, рецитал, танци.

Как се променя природата през пролетта? Изобщо какво е природа? Кой я обитава? Спят ли зимен сън някои животни? Някои особености във външния вид, в начина на хранене, в поведението на птици, животни насекоми… Как да научат?.. Има един приказно-детски начин децата да научат всичко това без учебник… Като го изиграят. И видяхме  – катерици с рунтави опашки; подскачащи жабки; бързоноги зайци, хрупкащи моркови; таралежчета, търсещи приятели;танцуващи около цветята калинки; разсънващи се мечета; тънконоги щъркели.

Децата, преобразени заради ролите, преживяваха различно. Някои, спокойно и съсредоточено,  опитваха да са точни в изпълнението. Други реагираха с превъзбуда или просто се забавляваха. И едните, и другите бяха щастливи от усещането за творчество.

В края на представлението децата притихнаха за кратък миг, след което с вълнение се хвърлиха в прегръдките на родителите си.

Учители: Даринка Василева, Елица Тупова; Учител по музика: Мария Иванова


от: Александра Иванчева1 коментар

1 коментар

  • Диана says:

    Прекрасни сте, всички! Браво! Поздравления за отличната работа, търпението и упоритостта на учителите и положения труд и огромното желание за успех на децата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *