тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Поводи за празник


юни 2, 2018 1:46 am, в категория : от

Сред зеленината на двора се разположиха цветните петна на детските групи.

„Поне три са поводите за празник днес…“ – каза  Александра Иванчева пред децата.  „Днес е първи юни. Празнуваме Деня на детето. Празнуваме не само ние, но и всяка детска градина, училище в нашия град, във всички градове и села на България, но и в много държави по света. Денят на детето е международен. В този ден възрастните се замислят върху това как да поставят под закрила правата на децата.“

„Има ли нашата детска градина и друга причина да празнува в този ден?“ „Тя се казва „Първи юни“ – бързо отговориха децата. „А защо са избрали точно това име за нея?“ – продължихме  да провокираме  детската находчивост и мислене.  Разбира се, отговорите бяха неочаквани и очарователни:

„…защото в нея има много деца…“;

„…защото децата обичат празника на детето…“;

„…защото обичаме да играем…“

„Така е. Ще добавя още една причина. Бихме искали на децата да им е празнично всеки ден – когато играят, когато учат, когато се срещат с приятелите си, с учителите си…“

„Имаме и трети повод да сме така възторжени днес. Ще открием новата детска площадка.“

Александра Иванчева припомни пред събралите се деца и родители историята на този подарък:

Телекомуникационна компания  „Виваком“  подари една детска площадка на Община Плевен. Кметът на Община Плевен господин Георг Спартански взе решение комбинираното  детско съоръжение да бъде изградено в детска градина. На лотариен принцип беше изтеглена нашата детска градина. Жребият беше теглен от Стефан Милев, заместник-кмет в Община Плевен, в присъствието на Стела Христонева,  регионален мениджър във  „Виваком“.

Това е вече история, а новата детска площадка е реалност и настояще.

Стела Христонева и Мая Кръстева, представители на Телекомуникационна компания  „Виваком“, присъстваха на празника на децата днес. Както винаги, песните и танците на малките бяха изпълнени с много жизнерадост. Това не беше трудно за тях, тъй като те играеха себе си, с цялата си неподправена детска искреност. В изпълненията им звучаха отправени към света на възрастните  послания за вяра, надежда и любов, за повече доброта, справедливост и реализирана взаимност между хората. Детските концерти винаги са празник на таланта. Така беше и днес.

Знамето на детската градина беше тържествено изнесено и тържествено предадено на бъдещите знаменосци.

Детският възторг бликна с пълна сила във втората част на празника, когато в присъствието на дарителите от „Виваком“  беше открита с много ръкопляскания и радост новата детска площадка. Стела Христонева поздрави децата и им пожела  да са щастливи в игрите. Поднасяйки на гостите цвете за благодарност, Емил Гетев от трета група обеща от името на всички деца, че ще пазят новата си площадка за игри.“ Малките изпратиха своите балони с послания с надежда, че съкварталците им също ще я пазят и няма да им отнемат радостта да я ползват дълго.


 

от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *