тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Психологията на играта …


декември 13, 2012 6:12 pm, в категория : , от

…беше предмет на обсъждане в семинар, подготвен и ръководен от старши учител Нина Дакова. От години учителите прилагат успешно игрови технологии в образователната работа с малките. Нина Дакова сподели своя опит, съотнасяйки го към психологическата теория за играта и към теоретичните постановки на психолози, изследвали възможностите на играта да бъде фактор за детското развитие – Виготски, Галперин, Леонтиев.

dakova_kv 001dakova_kv 009

„Играта е собствена дейност за радост и забавление за децата… – каза тя – …но за учителя тя е въпрос на организация.“

Детската игра е най-голямото предизвикателство в професионалната ни работа, защото учителят трябва да успява да решава това противоречие: Без да отнема елемента на забавление и усещането на малките за самоорганизация и радост от процеса на игра, да я използва все пак, за да стимулира детската конструктивност във всички направления.

dakova_kv 013

dakova_kv 014

Нина Дакова с вещина и разбиране изясни същността на различните категории игри, предназначението и своеобразието на творческите игри сюжетна, театразизирана, игра-драматизация, конструктивна, подвижна, музикално-подвижна; и дидактичните игри, които са на прехода между игра и обучение.

Квалификационната среща е въвеждаща в темата „Учене чрез забавление“, която ще бъде разработвана и интерпретирана в педагогически практики на учителите.

Етикети:, , , ,
от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *