тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Радостта от движението


септември 27, 2019 3:40 pm, в категория : от

Децата харесват двигателните дейности.  Движат се ежедневно и почти непрекъснато. Хубаво е да използваме естествената им потребност да се движат и интереса им, за да дадем на децата информация за ползите от движението. Съзнанието на пет- и шестгодишните постепенно се разгръща и те започват да разбират природозащитните идеи. Съвсем в Европейската седмица на мобилността, близо до Европейския ден без жертви на пътя и в самия Европейски  ден на спорта е нашето събитие…

Гостуваха ни Весела, Михаела и Милица от Басейнова дирекция „Дунавски район“, гр. Плевен. Весела Комаревска сладкодумно заразказва на малките за въздуха, за водите, за трупащия се боклук, за отпадъците и за малките неща, които може да прави всеки човек, за да се поддържа природата малко по-чиста. Разказваше със сърцето си и това е най-прекия достъп до сърцата на слушащите. Показваше им картините в презентацията, те възкликваха, а това беше  сигурното доказателство, че преживяват информацията.

След интересния разговор за ползите от ходенето и спорта, децата облякоха спортните екипи и беше време за следващото интересна дейност. Спортно събитие, чрез което се присъединяваме към идеите на Европейския ден на спорта  https://www.bgbeactive.org

Участваха децата от всички групи, които заедно се раздвижиха с общоразвиващи упражнения, ръководени от учителите Елица Тупова и Биляна Горанова. След това, разпределени в отбори, направиха малка тренировка с елементи на футболна игра. И тази година с нас бяха и работиха с децата треньорите от Футболен клуб „Фортуна – Плевен“. С благодарност към Пенко, Цанислав и Владимир, които ни помогнаха да раздвижим и зарадваме децата.


от: Александра Иванчева1 коментар

1 коментар

 • Зоя Божкова says:

  Щастлива съм от избора на детска градина!
  Радвам се, че ви има!
  Прекрасен колектив, чудесни идеи и активности и хубав голям двор за занимания на чист въздух, далеч от центъра на града!
  Децата са най-смислената инвестиция!
  Пожелавам на целия колектив здраве и удовлетвореност! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *