тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Рисуване върху стена


юли 16, 2019 1:21 pm, в категория : от

Приключиха дейностите по проект „Заедно“, одобрен по Национална програма „Заедно за всяко дете – 2018 г.“  Те приключиха със заключителната дейност на Творческото ателие. Ръководител на Творческото ателие през годината беше Ралица Гетева, ръководител на Арт-школа „Таланти“ и родител на дете от детската градина.

След коледното рисуване и създаване на творчески продукти, в което участваха и деца, и родители, предстоеше да се работи по тема с насока към илюстративното рисуване.

Идеята на втората тема беше да помогнем на по-големите да видят как се създават илюстрациите, да им покажем как се случва творческия процес, да усетят какво е вдъхновението на художника и как то му помага, за да създаде художествена творба. За по-малките искахме да създадем приказна среда, която да им помага да възприемат по-лесно съдържанието на приказките, а по този начин да засилим и интереса им към литературата. Решихме илюстрациите да са изобразени на една от стените в детската градина. Когато децата влязат в сградата, това е първото нещо, което виждат. Надяваме се, че малките тригодишни деца по-леко ще преживяват раздялата с родителите си през следващата учебна година.

„Художницата“, както я наричаха децата рисуваше пред очите им. Задаваха въпроси. Опитваха да работят с четките. Те виждаха и умората, но и удоволствието от създаването на образи и картини.  Виждаха боите по ръцете и, но и изгряващите върху стената образи. Някои от тях се заплениха и решиха, че ще я последват в школата и.

Замисълът да се изградят няколко малки илюстрации беше надхвърлен и водена от вдъхновението си, Ралица Гетева изрисува цялата стена.

Вписва ли се тази дейност в идеите на проект „Заедно“? Да. Защото когато хората са заедно в чувствата и преживяванията си, тогава се постига истински общностно чувство.


 

от: Александра Иванчева1 коментар

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *