тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Спорт и радост


септември 28, 2018 4:54 pm, в категория : от

Европейският ден на спорта се отбелязва на 28-ми септември в много училища и детски градини в България. В Детска градина „Първи юни“ традиционно отбелязваме този ден с много движение и игри, в които участват децата от всички групи.

Идеята ни е не просто да раздвижим децата, а да им помогнем да изпитат радост от  физическата активност и двигателните дейности. Няма нищо, което може да бъде по-полезно и радващо малките деца от тичането, скачането, пълзенето и другите двигателни дейности. А когато голяма група деца заедно изпълняват композиция от движения, това със сигурност подобрява и социалните им умения – учат се да се радват заедно.

За Деня на спорта учителите подготвиха участието на децата  в спортно-музикална композиция, която включваше наподобяващи различни видове спорт движения – елементи на баскетбол, волейбол, плуване, скачане, футбол. Освен спортни елементи композицията включваше символни движения за изразяване на сърдечни и топли послания към другите. Даже да не разбират смисъла на отправените послания за доброта и любов, достатъчен е фактът, че това им доставя радост.

С радост и възгласи децата посрещнаха своите наставници по спорт – треньорите по футбол от Футболен клуб „Фортуна“.  Както винаги, те сърдечно откликнаха на нашата покана и бързо аранжираха пространството на двора за лека тренировка.

Спортните щафетни игри бързо помогнаха на децата да усетят спортния си дух, а общото участие им помогна да усетят отборното чувство. Отборното чувство винаги е било важно за нас, защото в него са кълновете на бъдещата екипност.

Докато малките се забавляваха да се състезават в преодоляване на препятствия и точна стрелба във футболната врата, по-големите разиграха футболна игра.  Играта отключи истинската спортна страст и децата дълго преживяваха и се вълнуваха.


от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *