тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Забавното учене


март 28, 2013 5:08 pm, в категория : , от

Използването на интерактивни методи в образователната работа с малки деца прави осъществяването и по-леко и по- забавно.

dida_iva_sneji 002

dida_iva_sneji 004

 

 

 

 

 

 

Интеракция и как да се осъществява пълноценно във взаимоотношението: учител – деца… Дали активното взаимодействие присъства само в определяните като интерактивни методи на работа с децата или всичко зависи от комуникативността на учителя?.. Истински комуникативният учител ще е успешен и в традиционно ползваните в нашата практика методи. Беседата винаги може да бъде достатъчно интерактивна, ако умеем да говорим с чувствата си и можем да чуваме и разчитаме правилно чувствата на нашите събеседници, в случая – децата.

По тези теми дискутираха учителите в квалификационна среща, подготвена и водена от учителите Дида Тодорова и Ива Кралева.

dida_iva_sneji 007

dida_iva_sneji 016

 

 

 

 

 

 

Ива Кралева насочи вниманието в друга посока – компютърните игри… Тя сподели размисли и тревоги, от позицията на родител и от позицията на учител. Как да определим мярката на полезност и как да не минаваме границата на безопасното?..  Как се случва пристрастяването и можем ли да предпазим децата?.. Какво да правим, ако компютърната зависимост вече е факт ?

dida_iva_sneji 022

dida_iva_sneji 025

 

 

 

 

 

 

dida_iva_sneji 026

Темите бяха аспект от общата тема, по която работи екипът от учители – обследване на възможностите да се учи забавно. Впрочем, учителите бяха организирали своето обучение така, че то също да се осъществява по приятен и забавен начин с включени редица игрови и художествени предизвикателства…

 

 

 

 

 

Етикети:, ,
от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *