тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

„Зелена читалня“


юли 16, 2020 2:41 pm, в категория : от

Днес,  в двора на Детска градина „Първи юни“, се оформи  „Зелена читалня“.

„Зелена е, – казаха децата – защото е под дърветата… Въздухът е свеж… Пеят птици… Приятно е…“ Птиците и насекомите не пречеха на децата да се чувстват добре в „читалнята“… Най-големите апликираха, изрисуваха буквите с природни картини, подредиха надписа и се пренесоха в атмосферата на читалнята.

„Читалнята е място, в което се чете. Читалня има в библиотеката, а в библиотеката има много книги“ – обясниха шестгодишните. След краткото пояснение на децата, Латинка Дилова, библиотекар в Народно  читалище „Ракитин“, разказа на малките  кой и как ползва книгите в  библиотеката. Тя даде ценни съвети на децата, за да подкрепи доброто им и грижливо отношение към тях.

Латинка Дилова гостува в детската градина и това е част от инициативата „Походът на книгите“ на Народно  читалище „Ракитин“.

В извънредната обстановка, в която живеем,  чудесна е идеята, в своя поход книгите да дойдат в детската градина. За да посрещнем тях и техния водач – госпожа Дилова, отворихме нашата „Зелена читалня“, както и сърцата си, и се приготвихме да слушаме и да чувстваме приказните мъдрости и поуки.  Децата имат нужда от приказност и вълшебство.  За нравствените добродетели първата представа е оттам, от уроците на приказките… Слушаха отново за хитрините и лукавството, за добрините и радостта от тях, за силата на лошата и на добрата дума, за справедливото възмездие…  Преживяваха…

И се наслаждаваха на тихия ветрец и на природните звуци, които се сливаха с тихия глас на четящия…


от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *