тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Знамето на България


февруари 22, 2018 11:43 pm, в категория : от

Идеята на една ентусиазирана млада жена – Миглена Цанова, да увлече децата на Плевен в ушиването на българско знаме, ни хареса. Тя се вписа добре в нашите собствени усилия да изграждаме основите на истинско родолюбие в младите детски души. Има ли друг начин децата да разберат идеята и съдържанието на празника, освен ако самите те не се включат в подготовката му.

Прекрасно е, че децата на този град съшиват знамена, които ще се съединят в едно знаме. Символиката на това действие е прекрасна, защото призовава към единение на разединените ни души.

Малките деца учат чрез чувството, вълнението и преживяването. За тях ушиването на знаме е необикновено преживяване. Чувстват се горди и щастливи, макар че не разбират точно защо. По-лесно разбират, когато действат и правят нещо с ръцете си. Ето защо предложихме на децата  и родителите  да се включат и да подкрепят апостолската родолюбива идея на Миглена Цанова – да бъде ушито от децата на Плевен най-дългото българско знаме. Искахме да вградим частица от своето родолюбие в него.


от: Александра Иванчева2 коментара

2 коментара

  • Мариана says:

    Браво за страхотната идея на Миглена Цанова .Благодарим Ви г-жо Иванчева и г-жо Василева,че предоставихте на нашите деца и на нас родителите възможността да се включим в тази инициатива за ушиването на българското знаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *