тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Докато играем…


март 14, 2018 11:03 pm, в категория : от

Докато си играят, децата учат. Когато знанието, в достъпна за представите на малките форма, влезе в игрите, то става завладяващо за детското съзнание. Превръща се във вълнение. „Ние се правим на теменужки…“ –  каза ми едно тригодишно момиченце, разказвайки ми за музикално-подвижната игра, в която участва. Докато се „правят“ на пиленца, козленца, мечета, пеперуди, калинки, щъркели, цветя  и други представители на животинския и растителен свят,  представите на малките се наместват и заемат своето място в съзнанието им. Това е рационалното обяснение. Има и емоционално. Влизайки в роля, децата се докосват по достъпен начин до литературата и музиката, до театралното изкуство. А изкуството им помага не просто да знаят повече, но и да имат отношение към наученото.

Днес 3-4-годишните деца от първа група имаха своята първа сценична изява. Участваха с индивидуални, но и с групови изпълнения. Важно е да се покаже индивидуалността. Но още по-добре е, когато има възможност индивидуалностите да се съчетаят. Това дава добра перспектива за развитие на малката детска общност.

Представянето на децата от първа група „Слънчо“ беше подготвено от учителите Даринка Василева и Елица Тупова и учителя по музика Мария Иванова.


 

 

от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *