тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Довиждане, детска градина!


юни 1, 2018 12:27 am, в категория : от

Последният концерт, с който завършва цял предучилищен етап от детството, винаги изпълва сърцата на децата със смесени чувства. Песните, танците и стиховете, подбрани от учителите така, че да припомнят на малките преживяното в детската градина, подсилват емоциите им. Тук са се родили и укрепнали първите приятелства. Тук се е родило отношение към учителите, в което се смесват уважение и обич. Тук се е родил интерес към познанието, който постепенно се е превръщал в потребност.  Наистина, трудно е да се разделиш с нещо, което вече е заживяло в душата ти.

Докато пееха и разказваха, честичко поглеждаха към своите учители. От време на време някое дете се втурваше да прегърне учителя си. Чувствата се смесваха и се изобразяваха върху детските лица. Погледите им трептяха.

„Душите ви са порасли… – казахме ние – щом тъгувате от раздяла…“ “Раздяла няма – добавихме – ако нещата, които обичаш са в сърцето ти…“

Децата получиха своите удостоверения за предучилищно образование. А ние отворихме още едно кътче в сърцето си, в което да запазим спомен за всяко дете – различно и незабравимо.


от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *