тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Коледно творческо ателие


декември 6, 2018 5:51 pm, в категория : от

Възможност за приятно творческо сътрудничество събра в салона на детската градина деца и родители, учители и студенти от Педагогическия колеж. Коледната творческа работилница се организира от детската градина в сътрудничество с Ралица Гетева, художник, член на нашата родителска общност. Идеята беше да се вдъхновяваме взаимно. Трудно може да се каже кой беше по-инициативен. Предварителният замисъл: Да отправим своите коледни послания, изписани върху картички, които да изработим сами. Имахме някои модели, с които да подскажем на малките идеи за украса. Кой, обаче, може да затвори детското въображение в готов модел или шаблон. Всяко дете има собствена представа за красивото и смисленото. В тези предколедни дни духът на човека е естествено приповдигнат. Когато духът е съживен, тогава и творческите идеи са успешни.

Разположихме красивите хартиени листове, четките, боите, лепилата и всичко бляскаво и подходящо за най-красивите картички върху масите. Децата избираха материалите и темите, композираха образи и идеи, а родителите ги следваха. Заедно измисляха пожелание и подреждаха готовите картички върху коледните разноцветни елхи.  Надяваме се да успеем да съберем положителната сила на тези детски предколедни вълнения и да отправим тази енергия там, където е нужна.

Студентите бяха с нас, за да подкрепят децата в техните творчески търсения. Децата имаха нужда от подкрепа, за да изпълнят технологично свой замисъл.  Студентите също използваха тази възможност, за да придобиват повече увереност в общуването с малките и да опознават особеностите на децата.

Все още не знаем кой как се е чувствал. Само погледите подсказваха някакво вълнение. Децата не бързаха да си тръгнат. Родители споделяха, че са позабравили грижите си и са си отдъхнали. Студенти споделиха, че им е много приятно с нас и биха искали често да идват и да участват в нашите дейности с децата.

Коледното творческо ателие е част от проект на Детска градина „Първи юни“, който е одобрен за реализация от Национална програма „Заедно за всяко дете – 2018 г.“


от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *