тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Спорт за всички


април 23, 2018 2:26 pm, в категория : от

„Заедно наистина можем повече…“ – казаха учителите на децата от трета група „Приятели“, в отговор на инициатива на Регионалното управление на образованието под наслов „Всички заедно можем повече“. Те решиха заедно с родителите да опитат да засилят интереса на малките към спорта.  Идеята подкрепи Борислав Генков, бивш състезател на баскетболен клуб „Спартак“ Плевен и баща на Виктор, и покани цялата ентусиазирана група от деца, родители и учители  в съботния ден в спортна зала „Балканстрой“. Спортната зала ни посрещна с целия си блясък и  както се очакваше, предизвика възклицания сред малките с мащаба си, а големите предизвика  да изпробват уменията си под баскетболния кош. Сред някои от нас предизвика носталгия, сред други – ентусиазъм и може би изкушение да се посветят в бъдеще на баскетболната игра.

Учителите Дида Тодорова и Нина Дакова бяха подготвили кратък сценарий, за да може да се съчетаят в добро съотношение и спортните прояви, и музикалните изпълнения. Музикалния блок подготви учителят по музика Мария Иванова, а песните и танците бяха със спортно съдържание, за да подкрепят и подсилят зараждащия се спортен дух в сърцата на децата. Имаше и изпълнение на мажоретки, след което състезателният дух вече не можеше да бъде възпиран. Децата и родителите участваха в щафетни състезателни игри, в които показаха добри двигателни качества, но също съобразителност, бързо мислене и уважение към правилата.

Нашият наставник в баскетбола Борислав Генков направи кратко представяне на достойнствата на баскетболния спорт, описа характеристиките на баскетбола, които развиват не само физически качества и дееспособност, но обогатяват и общата интелигентност. След теоретичното представяне направи кратка тренировка на отборите на момичетата и момчетата и ги пусна в игра… За кратките 5 минути игра на баскетболното поле децата изживяха богат диапазон от спортни емоции.

След играта на децата, на игрището бяха поканени големите. Много бързо бяха оформени два отбора, в които се включиха родители, учители, спортисти. Заключителната баскетболна среща остави в нас усещане за истински изживяно удоволствие, а вероятно ще ни остави и спомен за пълноценно общуване и приятелство.

Децата получиха медали, които да продължат да подсилват интереса им към спорта. Медалите им връчи  Иван Кюлджийски, заместник-кмет в Община Плевен, направление „Младежки дейности, спорт и туризъм“, подпомаган от  Теменуга Тодорова, главен специалист  в отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм“.


от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *