тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Денят на България


февруари 27, 2019 11:06 pm, в категория : от

Децата от четвърта група „Приятели“ посветиха своя празничен концерт на предстоящия Ден на Освобождението на България от османско владичество – трети март.

Дали детските умове могат разберат какво означава думата „родина“?  Едва ли. Разбирането за родината е нещо много по-дълбоко от всичко, което бихме могли да кажем за нея. Шестгодишните деца имат някои представи, които се опитват да обхванат моменти от историята  на България, да научат нещо за територията и природните забележителности.

Разбира се, родината е и познаване на историята и географията на нашата страна. Но тя е преди всичко чувство. Преди да са се научили да знаят повече, децата трябва да почувстват. Творците на слово и музика са опитали да  вложат това чувство в стихотворни и музикални творби. Учейки и изпълнявайки родолюбивите стихове и песни, малките се вълнуват. Нещо трепва в сърцата им, дори когато не разбират напълно съдържанието на текста. И това е добре за начало. Но ако нещо е трепнало, добре е трепетът да се поддържа…

Децата имаха поведение на родолюбци, а и истинско артистично присъствие, с което изразиха отношението си към България и предстоящия национален празник.

Учители: Нина Дакова, Анелия Иванова; учител по музика: Мария Иванова


от: Александра Иванчева1 коментар

1 коментар

  • Aнелия Иванова-Йорданова says:

    Браво на колежките,поздравления за децата и едно голямо“ Благодаря“ на г-жа Иванчева !!!
    Поздравявам целия екип на ДГ“Първи юни“ с настъпващите мартенски празници и Ви желая много творчески успехи,по трудния път ,който сте избрали !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *