тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Есента в поезията


октомври 25, 2018 4:10 pm, в категория : от

Темата съчетава идеи, свързани с художествената литература и възможности децата да обогатяват представите си за есента. Всяко знание е комплексно, а учителите обикновено не пропускат възможността да подскажат на малките, че светът е цялостно понятие. По-хубаво е, когато представата за есенни красиви пейзажи се свърже с представа за есенни красиви стихове.  В Седмицата на четенето и в разгара на есента темите се съчетаха естествено.

Вдъхновени от толкова много разговори за книги, поезия, писатели и поети, научили нещо ново за творческия процес, за вдъхновението, шестгодишните деца от група „Приятели“, по идея на учителите си, създадоха стихосбирка. В нея събраха стихотворения, които бяха научили наизуст. Подбрани за тях от родителите им. От български автори. Поставиха заглавие „Есенни настроения“. Оформиха корица. Илюстрираха.

Поканиха ме на представянето на книгата. На импровизирана есенна сцена децата рецитираха и преживяваха есенното съдържание на стиховете. Бяха си подбрали и облекло в  есенни цветове и всеки носеше някакъв есенен символ. Със сигурност по най-вълнуващ начин продължаваха да учат за есента. Със сигурност научиха нещо ново и за създаването на книгите.


от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *