тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

„Седмица на пожарната безопасност“


септември 11, 2019 5:20 pm, в категория : от

В  Седмицата на пожарната безопасност, в периода от 9 – 13 септември 2019 година, служителите в Районната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението – Плевен, отбелязват професионалния си празник – 14 септември, с поредица от различни мероприятия.

В поредицата от интересни инициативи беше и провеждане на демонстративно занятие в ДГ „Първи юни”, град Плевен, на 11 септември 2019 година.

Пожарният автомобил е мечта и блян за много от малките момчета и момичета. Когато го видяха да се движи около детската градина и да влиза в двора, аплодисментите им бяха искрени и възторжени. Инспектор Александър Ветов сладкодумно разказа на малките как пожарникарите действат при сигнал за пожар, колко време имат, за да облекат специалните си защитни дрехи, показа им инструментите, които ползват, кислородните маски, кислородните бутилки. Демонстрираха звука на сирената и гасиха въображаем пожар.

Малките се вълнуваха силно от живата среща с героите, спасяващи живота на хора и животни от огнената стихия. Децата имат нужда да се срещат с хора, които могат да ги вълнуват и вдъхновяват. Често това е определящо дали изобщо нещо ще научат и разберат. В този смисъл, демонстрацията днес беше полезна за задълбочаване на разбирането им за смисъла на различните видове труд.


 

от: Александра Иванчева1 коментар

1 коментар

  • Зоя Божкова says:

    Много интересно и вълнуващо! 🙂
    Благодаря на всеотдайните служители от детската градина и на служителите от РДПБЗН за прекрасната инициатива!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *