тел.: 064 850 227 | odz4_pl@abv.bg

Усмивки и сълзи


март 13, 2019 11:55 am, в категория : от

Първото представяне на тригодишните деца пред техните родители винаги е наситено с разнообразни емоции.  Родителите очакват с трепет и вълнение, но не могат да си представят предварително как би изглеждал концерт, изпълнен от тригодишни.Малките – дни наред преди концерта са произнасяли в къщи в странен словоред стихотворни слова и са разигравали елементи от музикалните игри, без да могат да обяснят какво правят.

Учителите очакват с трепет и тревога сценичното представяне на малките, което винаги крие непредсказуемост и изненади. Радваме се, когато голяма част от участниците остават на сцената. Други притичват до  мама и тате и гушнати в тях, се забавляват, наблюдавайки изпълненията на останалите. Трети поплакват за мама, но пеят и танцуват, защото забавлението на сцената също ги привлича. Няма значение по какъв начин, всички преживяваме този първи концерт.

Малките са въодушевени от тази празничност, която им се случва и която в бъдеще ще им носи нов вид радост – че са част от групата и заедно са направили нещо, с което да зарадват други хора.

Родителите си тръгват изненадани от постижението на децата си, които заедно са рецитирали, изпели няколко песни и изиграли няколко музикално-подвижни игри. И питат: „Как сте го постигнали?“ Този заключителен въпрос е достатъчен за учителите и те си тръгват удовлетворени и успокоени…

Учители на първа група: Красимира Самарджиева, Иваничка Кралева

Учител по музика: Мария Иванова


от: Александра ИванчеваАко желаете може да добавите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *